Skip to main content

Posts

Showing posts from May 22, 2014

Tips Mudah Lajukan LAPTOP!

dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani

aku ade la sikit ilmu pasal laptop ni nak share2 dengan korang.

oleh sebab aku ni kurang lebih, agak gila gadget, so ad la sikit tips penjagaan laptop, yang berkesan amat dan paling best, tak payah keluar walau sedikit posen dari poket korang. cayaalah!!

first of all, cuba chek balik laptop korang, korang puas hati tak dengan performance latop korang selama ni?
kalau xpuas hati, terus la baca yang aku tulis ni..hehe

firstly, sepanjang pengalaman aku la, laptop yang lembap dan berat yang amat ni, biasanya
1. CPU (processor) kurang power - kurang 2.0 ghZ 
- processor tak boleh upgrade, dari mula korang beli, sampai rosak pun, terpaksa la korg guna processor yang sama.
nak pilih processor yang bagus, kelajuan haruslah melebihi 2.0 GHz.kelajuan  bergantung jugak pada pilihan dan badget korg. yang intel keluarkan dekat pasaran sekarang, i3. i5. i7.
setakat ni, i.7 la yang terbaik.

2. RAM (random access memory) pun sikit -kurang 4 gb
-…