Skip to main content

Posts

Showing posts from June 7, 2014

Tambang Murah KL-Putrajaya

Dengan nama Allah, aku mulakan tulisan aku. ;)

Based on pengalaman, selalunya aku ke Putrajaya dengan kereta ataupun dengan ERL (Klia Express).

sebab ahad lepas masa pergi kuliah kat Masjid Besi, pertama kali aku ke Putrajaya dengan bas. Jadi, aku nak share dengan korang mcm mana nak ke Putrajaya dengan bas.

bermulanya perjalanan aku dari Station LRT UNIVERSITI menuju ke Stesen LRT PASAR SENI. harga tiket lebih kurang, RM1.60.



 turun je dari LRT tu, tunggu bus E1, bus stop tepi jalan sebelah  dengan LRT. Bus ni satu-satunya bas RAPID yang menuju ke Putrajaya. kekerapan, bas ni akan beroperasi setiap setengah jam. so, sedia-sedia la tambang RM3.80 untuk ke Putrajaya..:D


sebaik saja sampai ke Putrajaya, Bus Rapid E1 akan berhenti dan menurunkan penumpang di Putrajaya Sentral. (stesen bus Putrajaya)
station bus ni selain menyediakan perkhidmatan bas Nadi Putra yang mana tambang untuk seperjalanan bas hanya RM0.50 sen! oleh itu, sediakan la duit syiling banyak2 kalau nak naik bus ya. se…