Skip to main content

Posts

Showing posts from May 23, 2014

Speed up your Laptop* RAM Booster

Bismillah,

macam entri sebelum ni, aku share tips pasal macam mana nk improve performance laptop korang.

kali ni pulak, aku nak share macam mana nk bagi super power booster lagi untuk performance laptop korang. hehe



actually, aku baca blog pasal tips2 nak lajukan laptop ni. then, semua tips yang aku jumpa tu semua sama. blogger2 semua copy paste entri yang sama.

so, aku terpanggil untuk share kt sini. sebab, aku dah try kat laptop aten, efa, & adib. semua puas hati dan sangat2 memuaskan. tak sangka berkesan pulak cara tu. patutla semua orang nak copy paste. :D :P.haha

keberkesanannya, bila korang nak buka dokumen atau komputer, tak sempat nak loading lepas korang klik, program dah pun terbuka. xcaya? cubalah..hehe

firsly, korang buka program NOTEPAD dan type mystring=(80000000)
macam ni



then, Save as type 'All Files'. File name: takkisahapepun.vbe. make sure '.vbe.' macam gambar kat bawah ni. tapi macam aku, aku suka letak nama RAM.vbe. save as dekat DEKSTOP




lastly…