Skip to main content

Speed up your Laptop* RAM Booster

Bismillah,

macam entri sebelum ni, aku share tips pasal macam mana nk improve performance laptop korang.

kali ni pulak, aku nak share macam mana nk bagi super power booster lagi untuk performance laptop korang. hehe



actually, aku baca blog pasal tips2 nak lajukan laptop ni. then, semua tips yang aku jumpa tu semua sama. blogger2 semua copy paste entri yang sama.

so, aku terpanggil untuk share kt sini. sebab, aku dah try kat laptop aten, efa, & adib. semua puas hati dan sangat2 memuaskan. tak sangka berkesan pulak cara tu. patutla semua orang nak copy paste. :D :P.haha

keberkesanannya, bila korang nak buka dokumen atau komputer, tak sempat nak loading lepas korang klik, program dah pun terbuka. xcaya? cubalah..hehe

firsly, korang buka program NOTEPAD dan type mystring=(80000000)
macam ni



then, Save as type 'All Files'.
File name: takkisahapepun.vbe. make sure '.vbe.'
macam gambar kat bawah ni.
tapi macam aku, aku suka letak nama RAM.vbe.  
save as dekat DEKSTOP





lastly, korang akan dapat ikon macam ni dekat dekstop korang


untuk merasai kelajuannya, cuba korang klik pada ikon ni beberapa kali, then, cuba klik dokumen2 korang. rasanya aku boleh dengar korang jerit "waaaa...lajunyeee!!!"
hahaha!!



Basically what mystring = (80000000) does is it boosts the speed at which your RAM moves your computer along.
By opening notepad and typing "mystring = (80000000)" then saving as RAM.vbe you can click on a program to tell your computer to tell itself to run faster.

It is not any type of Virus, Spyware, Adware, or any type of malicious file.
It is just a little boost for your RAM.
Post a Comment

Popular posts from this blog

TRIBUNAL PENGGUNA - Procedure Tuntutan

Tips Mudah Lajukan LAPTOP!

Tambang Murah KL-Putrajaya

Kota Raya-Storm Galaxy Ent PENIPU!

cinta untukmu Dirasah Asanid